Defenders in Dordrecht
Rest, Reflection & Recharging
Recente Tweets


Zondag a.s. om 16.00: opening van de foto-expositie 'For Those Who Died Trying' van Luke Duggleby in DOOR, Voorstraat 142, Dordrecht. Met de wereldpremière van de muziek van Frank Horvat, een korte film van Protection International en Eduard Nazarski, directeur Amnesty International, die de opening verricht. De expositie is te zien t/m 29 januari.

For Those Who Died Trying verhaalt over 35 'gewone mensen', die de afgelopen decennia in Thailand om het leven werden gebracht of verdwenen. Omdat zij zich uitspraken voor de gezondheid, het levensonderhoud, cultuur of het milieu in hun stad, dorp of streek. Hun inzet voor vrijheden en mensenrechten botsten met andere belangen, in de energiesector, de mijnbouw, de afvalverwerking of de houtindustrie. En dat kostte hen uiteindelijk het leven.

Fotograaf Luke Duggleby plaatste een portret van ieder van hen op de plek waar hij of zij vermoord werd of verdween. Het resultaat is een ‘een verrassend ontroerende reeks foto’s’, volgens de The New York Times.